055_CBA

PLA DE L'ÀREA URBANA CENTRAL

Projecte d'intervenció integral
Carlos Barbosa Ajuntament
Carlos Barbosa, RS
Projecte arquitectònic i urbà- 2013

OBJECTIUS
El projecte pretén respondre a demandes específiques del municipi, en l'expansió de les funcions públiques de la zona central en forma d'espais oberts i un edifici. Configurar el suport per a les activitats públiques, Parc de skate, terminal d'autobusos interurbans, recinte de Fira del productor, Memorial d'ètnies, i el canvi en l'accés al Centre a través de l'expansió binària dels carrers Júlio de Castilhos i Buarque de Macedo, reconfigurar carrils d'aparcament i tornar i qualificar el domini de la serralada RFFSA a la zona d'intervenció ex.
El projecte pretén reconèixer encara les festes i activitats culturals dutes a terme en el municipi, respecta la configuració actual del Centre i els projectes de Parc de l'estació (ARQ. Carlos M. Fayet i equip), el passeig marítim (el mateix equip) i el carrer cobert (ARQ. Efreu Quintana).

PROPOSTA
Cercar la continuïtat i connexió al centre, interpretar l'estructura de l'estació de Parc per definir el traçat de l'espai urbà nou, amb continuïtat a les zones d'oci, desplegament del parc de skate, quadrats amb parc infantil, àrea de contemplació i edifici públic per acollir funcions de suport i el memorial d'ètnies.
A més a més, per tal de reordenar el flux de vehicles i permeten desplegament d'un terminal d'autobusos s'han produït canvis proposats vial: binari entre vies Júlio de Castilhos i Buarque de Macedo, amb el punt d'accés per ajustar la topografia, configuració d'aparcaments per a vehicles individuals i autobusos al llarg de la, desplegament dels camins de bicicletes per connectar dos existents s'estén la zona nord i Sud.
El disseny de les àrees es defineix segons un llenguatge contemporani que valora la claredat i mestissatge entre l'urbà i el natural, interpretar la topografia per potenciar l'àrea Visual possible, integració d'elements naturals amb equipament i mobiliari urbà. L'edifici s'adapta a la topografia que busquen la materialitat del regional pedra i fusta, amb elements més fort de la Rua Buarque de Macedo i lleugeresa sobre el nivell de l'Av. Júlio de Castilhos. La terminal és desplegat per la disminució en el volum que es perceben, usuaris però protectores de la pluja i el fred vent del sud-est.

Implantação do projeto
Implementació del projecte (esq-dir) pista de patins, plaça, espai per a la productora, Memorial d'ètnies i terminal d'autobusos
Estrutura de conceito
Estructura del concepte desenvolupat en l'activitat d'immersió de disseny
Linhas de destino dos ônibus para universitários
Objectiu files d'autobusos per a estudiants: la carta és la principal forma de locomoció de la tarda regional
Programa de atividades
Programa d'activitats
Vista da área a partir da Av. Júlio de Castilhos
Vista de l'àrea de l'Av. Júlio de Castilhos
Vista da área para o oeste
Vista des de l'oest
Proposta para o terminal de ônibus
Proposta per a la terminal d'autobusos
Imagem da Praça das Etnias com Memorial
Imatge de la plaça d'ètnies amb Memorial al fons i el productor, en el nivell superior
Implantação do setor da praça e edificações
Implementació del sector de la plaça i edificis

EQUIP DEL PROJECTE

Autores
Arq. Tiago Holzmann da Silva
Arq. Alexandre Pereira Santos

Arq. Aline Beatriz Cervo
Arq. Jânerson Coelho
Arq. Gustavo Moraga
Mova Arquitetos Caminhantes

Col·laboradors
Arq. Angélica Magrini Rigo
Acad. Arq. Paula Bellé
Arq. Frederico Cheuíche@Skatespot