© 2011 3C Arquitetura e Urbanismo. All rights reserved.

036_REF

REVITALIZAÇÃO DO ANTIGO REFEITÓRIO PTI / ITAIPU

Proposta d'intervenció en el antic refectori de Itaipu
Fundació Parc Tecnològic Itaipú
Foz de Iguazú, PR
Projecte- 2011-2012
Execução – 2012
Área Total de Intervenção – Conjunto do Antigo Refeitório de Itaipu = 6.400m²
La nova cafeteria Restaurant PTI / Itaipú = 2.370 m2.

PROPOSTA

Basat en el marc teòric de referència en el pla director del PTI Itaipu/2008 s'estableixen els principis de sostenibilitat en la noció d'ètica d'ús i reutilització de les característiques naturals i artificials ja instal·lades, el projecte de restauració, a través de les intervencions Manual, adopta la noció que conserven, restaurar i preservar el Refetor de l'antic camp d'obres de la hidroelèctrica Itaipú és, sens dubte, una opció per a "impacte menys el medi ambient", A més de permetre "temps de collita" més d'una manera d'evolucionar a aquesta diversitat d'opcions, com una herència legítim de les més diverses maneres de cultivar el nostre hàbitat.

Com a intervenció estratègia es proposa adoptar procediments que podria contemplar els principis de dinàmics de llegibilitat i reversibilitat de les mateixes, I.E., són aptes per a ús del seu temps, diferenciats en els exemples històrics i alhora, conformen la unitat estètica original per tal que ells pot ser suprimida en altres intervencions sense perdre les parts originals mantenen, I.E., sense crear cicatrius o dèficits, a mitjans de comunicació irreproduzíveis mentre continuava originals.

Pel que fa a la manera recomanada, en el manual d'intervencions, tècniques d'intervenció en cas d'amortització de peces noves en tot el que cal preservar, les intervencions es poden realitzar per tal de salvar sempre que sigui possible els elements de la Constitució física en termes de funcionalitat i originalitat. Més que això, proposem un diàleg de respecte per a les tecnologies tradicionals i presentar, alta qualitat també per implementar-hi.

Es suggereix que els nous materials utilitzats són de bona qualitat, reversible i pot ser fàcilment reconeixible com nou distància visual següent.

L'element que ha de ser objecte d'un disseny més destacat és la màxima conservació del caràcter pavilhonar de la composició volumètrica i els entorns, la seva escala monumental estructura espacial i percepció de continuïtat i accessibilitat visual realçada intern pels elements antics d'encaminament i el suport d'infraestructura i restants intercanvi d'aire d'escapament, així com, la proposta de museogràfic del medi d'emmagatzematge, preparació, distribució de cuina i alimentació, considera l'activitat clau i espai del projecte original.

La tasca a realitzar consisteix en una recuperació integral de construcció d'un conjunt d'edificis, amb 6.400 m ² de superfície construïda, l'alimentació amb finalitats, cultura i oci anomenat CAFETERIA PTI/ITAIPU, que en el moment de la construcció de la planta d'energia hidroelèctrica Itaipú ocupa el refectori (menjadors, cuina, cambres frigorífiques, etc..) revisant els empleats i els treballadors (Dam-edifici personal) l'obra de la planta elèctrica. Amb els nous usos proposats, el volum de les antigues sales "C" i "D" rebrà el refectori el restaurant.

Aquest edifici, ara es diu la cafeteria Restaurant tindrà una superfície total de 2.370 peus quadrats i estarà composat per la planta baixa destinat principalment a la zona de taules i cuina industrial, però també cobreixen els lavabos, vestidors, cambres frigorífiques i administració.

Del Restaurant Dining Hall té una superfície total de 1,370 m ² i està definida per dues zones de taules separades (un vip i altre "comú"), ambdós inclosos amb bufet, Illa a la brasa, Caixa, retorn de safates i zona externa de taules. La principal zona de taules i bufet tenen il·luminació zenital, per sota del qual el peu dret tindrà 7, 30 m d'alçada i en altres àrees del restaurant peu dret serà 4 peus d'alçada.

La cuina tindrà seu peu dret de 3, 90 m i una superfície total de 650 m ² en el qual s'inclouen zones de cuina, preparació, Cambra freda, rentat, recepció de productes, emmagatzematge, entre d'altres.

En altres conjugats als principals espais, compondre una superfície total de 350 m2, el mascle lavabos, femenina i PNE i també la sala d'equips (SEQÜÈNCIA).

L'edifici a més de noves intervencions requereix una atenció especial a qüestions relacionades amb el patrimoni i les demandes d'higiene i desinfecció tècniques que es refereixen a les cuines i menjadors i/o industrial de comunitat.Inserció de fotos en el PTI.Menjador B. 1979Menjador B. 1979.Abans de la restauració del principi.Abans de la restauració.FloorPlan.Façana oest.Façana sud.Talls.036_REFVista interior del restaurant.Vista Sud.Perspectiva nord.Vista interior de la intervenció.Vista interior de la intervenció.Visió general d'intervenció nova.Visió de nit.

VEURE EL QUADERN:



EQUIP DEL PROJECTE

Autors:

Arq. Leonardo Damiani Poletti
Arq. Paula de Moraes Lopes
Arq. Tiago Holzmann da Silva

Col·laboradors:

Acad. Arq. Aline Taís Comiran
Acad. Arq. Edgar Belmeni Steffens
Acad. Arq. Lucas Gonçalves Valli
Acad. Arq. Thiago Hennemann
Arq. Cristiano Moura Loureiro
Arq. Sandra Maria Favaro Barellla
- Herència consultoria
Arq. Simone Tavares - Assessoria industrial de cuina